Blog 3 mituri despre implanturile dentare pe care nu mai trebuie să le crezi

3 mituri despre implanturile dentare pe care nu mai trebuie să le crezi

Implanturile dentare sunt dispozitive destinate înlocuirii dinților pierduți, având o rată de succes ridicată. Acestea pot îmbunătăți semnificativ calitatea vieții pacientului prin restabilirea funcției masticatorii, îmbunătățirea esteticii zâmbetului și prevenirea resorbției osoase. În ciuda beneficiilor funcționale și estetice majore, există anumite mituri comune care continuă să genereze confuzii și neînțelegeri cu privire la procedură, îndepărtând pacienții de la opțiuni viabile pentru restabilirea sănătății orale. În ciuda informațiilor accesibile în prezent, miturile cu privire la implanturile dentare continuă să circule și să influențeze deciziile celor care se confruntă cu pierderea dinților.

 

Mit: Implanturile dentare sunt dureroase

Unul dintre cele mai frecvente mituri legate de implanturile dentare este acela că procesul de inserare a implanturilor este dureros pentru pacient. Concepția, ce provine adesea din teama generală de intervențiile chirurgicale stomatologice, este una eronată. În realitate, procedura de inserare a unui implant dentar este efectuată sub anestezie locală sau după sedare, în funcție de recomandările medicului stomatolog și de nevoile pacientului, astfel încât nu produce niciun fel de durere.

 

În plus, tehnicile moderne utilizate într-un cabinet de stomatologie permit o intervenție minim invazivă, care reduce semnificativ disconfortul postoperator (după intervenție). În majoritatea cazurilor, pacienții raportează un nivel de disconfort comparabil cu cel al unei extracții dentare obișnuite, iar perioada de recuperare este relativ scurtă. Durerea postoperatorie, atunci când apare, este gestionată eficient prin administrarea medicamentelor analgezice prescrise de către medicul stomatolog.

 

Mit: Implanturile dentare au o rată mare de eșec

Un alt mit frecvent întâlnit este acela că implanturile dentare nu sunt fiabile și că au o rată ridicată de eșec. Ipoteza nu ia însă în considerare progresul semnificativ realizat în tehnologia implanturilor dentare în ultimele decenii, ci se bazează pe rezultate ale unor studii clinice vechi, care nu sunt de actualitate. În prezent, rata de succes a implanturilor dentare este de aproximativ 95-98%, conform studiilor clinice extinse.

 

Rata de succes, deși depinde într-o măsură de factorii individuali ai pacientului, cum ar fi sănătatea generală, densitatea osoasă și igiena orală postoperatorie, nu este aproape niciodată mai mică de 85-90%. Medicii specializați în implantologie utilizează tehnici și echipamente moderne, care optimizează rezultatele și minimizează riscul de complicații. În plus, dacă se optează pentru coroane dentare pentru implant fabricate din materiale de înaltă calitate, crește în mod proporțional și longevitatea implanturilor, dar și probabilitatea ca procedura să fie o reușită, iar rezultatele obținute mai apropiate de cele dorite.

 

Mit: Implanturile dentare sunt doar pentru persoanele vârstnice

Deși este adevărat că implanturile dentare sunt folosite mai frecvent la persoanele în vârstă, din cauza incidenței mai ridicate a pierderii dinților la această categorie de vârstă, un astfel de tratament nu este destinat exclusiv pacienților în vârstă. Pierderea dinților poate surveni din multiple cauze, inclusiv în urma unor traumatisme, boli parodontale sau carii severe, la orice vârstă. În realitate, pacienții de toate vârstele, care au o stare generală bună de sănătate și o structură osoasă adecvată, sunt candidați potriviți pentru implanturi dentare.

 

Share this post
organicmedia

Subscribe to our newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius
enim in eros elementum tristique.

Related Posts

Previous
Next

1

Tudor Arghezi 8-10
Bucuresti, Romania

+40 0720043614

Afla prima noutatile noastre

Abonează-te acum și fii prima care are acces la
articolele noastre livrate direct în căsuța ta de e-mail!